De ontknoping van het seizoen is nabij, Twente of Ajax wordt kampioen. In het laatste nummer van het tijdschrift Slow Management staat een interview met Joop Munsterman, de voorzitter van FC Twente. Hij vertelt over het soort club dat FC Twente wil zijn, en wat voor keuzes daar uit voortvloeien. Zo wordt de club niet gefinancierd door een rijke of beroemde geldschieter, omdat de club zich zo zou afsluiten van de gemeenschap. FC Twente verdient eerst het geld, en geeft het daarna pas uit, zodat de club niet in de rode cijfers komt. FC Twente kweekt jong talent liever zelf, om het later eventueel te verkopen. Er staan voetbalacademies van Twente in Brazilie, Paraguay, Peru, Ghana, de VS en Hongarije, waar jongens in hun eigen omgeving in opleiding zijn. Pas op hun 18e worden de jongens naar Nederland gehaald.
Munsterman vertelt in het interview dat FC Twente meer is dan een voetbalclub. Hij vindt de club een podium dat mensen verbindt: supporters, ondernemers, bewoners, welzijnswerkers, de gemeente en de provincie; met het stadion als kloppend hart. Twente wil niet alleen op het veld scoren, maar ook op sociaal-maatschappelijk gebied.
Munsterman vertelt dat hij een sterke visie heeft, en vanuit die visie probeert hij alle mensen mee te krijgen. Hij probeert te inspireren in zijn speeches, te verbinden en te ontroeren; hij haalt namen aan als J.F. Kennedy en Nelson Mandela. Iedereen die voor de club werkt, van voetballer tot schoonmaker, kent en deelt deze visie.
In het filmpje ziet u Joop Munsterman, vlak voor en vlak na het winnen van het kampioenschap van FC Twente